Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes zůstává skromný, ne jako Ferrari

Mercedes zůstává skromný, ne jako Ferrari

Stříbrný tým se dokáže radovat i z druhého místa

Mercedes navzdory pěti vítězným sezonám v řadě zůstává skromný a Toto Wolff na tom nehodlá nic měnit. Myslí si, že je to lepší než přístup Ferrari, pro které jsou dost dobrá jedině vítězství a cokoliv jiného je zklamáním (a předzvěstí dalších personálních změn).

"V naší DNA je, že zůstáváme skromní, i když vyhráváme," řekl šéf týmu Mercedes v rozhovoru pro nizozemský magazín Formule 1. "Nebereme vítězství jako samozřejmost, jako něco, co má přirozeně být naše. Před víkendem to nebereme tak, že musíme vyhrát. Pokud se v některých závodech ukáže, že druhé místo bylo to nejlepší, co jsme mohli získat, že jsme udělali maximum, tak já jsem spokojený. Řekl bych, že v tom je největší rozdíl mezi námi a Ferrari. Jeho přístup je, že musí závod vyhrát, nic jiného není dost dobré. Dojet na druhém místě je selhání, a to i tehdy, když vše udělali nejsprávněji, jak mohli."

Další bitva Mercedesu s Ferrari začne 17. března. Již 18. února se ale vozy poprvé setkají na trati v Barceloně, kde se i letos uskuteční dva čtyřdenní zimní testy.