Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Velká cena v Monze je nadále v ohrožení

Velká cena v Monze je nadále v ohrožení

Ani jedna ze stran nechce ustoupit

Na italské frontě klid. Jde však o klid před bouří. Osud velké ceny v Monze totiž visí na vlásku.

Smlouva na pořádání závodu, uzavřená ještě za éry Bernieho Ecclestonea, vyprší letošním rokem. Už dávno mělo být jasno, co bude dál. Obě strany, Liberty Media a italský autoklub ACI, se nicméně nemohou shodnout na penězích.

Prodloužení kontraktu je v nedohlednu,“ potvrdil v rozhovoru pro list Corriere della Sera prezident ACI Angelo Sticchi Damiani. „Letos zaplatíme 24 milionů dolarů. Velmi rádi bychom pokračovali, musejí k tomu ovšem být vytvořeny odpovídající ekonomické podmínky. Jinak to pro nás představuje příliš velké riziko.“ 

Sticchi Damiani se snaží vyjednat pro Monzu lepší podmínky

Liberty Media nadále hodlá inkasovat v letech 2020 až 2024 licenční poplatek v souhrnné výši 122,5 milionu dolarů, což dokonce představuje mírné navýšení. Sticchi Damiani je ochoten jít maximálně ročně na 15 milionů. Argumentuje tím, že ACI nese navíc od roku 2017 veškeré náklady na organizaci podniku.

Dokonce i loňský ročník, ačkoliv jsme zaznamenali rekordní diváckou návštěvu a obdrželi podporu od lombardského a benátského regionu, skončil v červených číslech. Je třeba si uvědomit, že nejen Monza potřebuje F1, ale i naopak. Pořád doufám, že nalezneme oboustranně přijatelné řešení,“ konstatoval Sticchi Damiani.