Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Na Hockenheimringu nasadili smířlivý tón

Na Hockenheimringu nasadili smířlivý tón

Separátní jednání s Liberty Media jsou konstruktivní

Jednotná fronta promotérů velkých cen F1, halasně vyhlášená počátkem tohoto týdne, dostává trhlinu za trhlinou. Poté, co svůj podpis na společném prohlášení odvolal zástupce Mexika, hodili zpátečku i v Německu.

Důvod bude patrně stejný. Také Hockenheimring nutně potřebuje obnovit smlouvu s Liberty Media a okázalý vzdor by věci neposloužil.

Předseda představenstva okruhu Georg Seiler ovšem zvolil poněkud jemnější nástroje. Nedistancoval se zcela od zmíněného zasedání a závěrů, které na něm byly přijaty. V rozhovoru pro Auto Bild motorsport ale nasadil smířlivý tón: „Je důležité zdůraznit, aniž bychom zpochybňovali prohlášení FOPA (asociace pořadatelů VC), že naše separátní rozhovory s Liberty Media byly a jsou konstruktivní. Týká se to jak aktuální spolupráce, tak zohledňování našich specifických požadavků.“

Georg Seiler věří v úspěšné vyjednávání s Liberty Media

Jedním dechem nicméně korpulentní šéf autodromu dodal: „Organizátoři VC jsou při přijímání zásadních rozhodnutí, týkajících se budoucnosti F1, velmi slabě zastoupeni. Jejich názory a expertízy musejí mít mnohem větší váhu. Jsou to totiž oni, kdo produkt jménem F1 prodávají koncovým zákazníkům a potřebují se řídit v první řadě ekonomickými hledisky.