Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Série Champ Cars posiluje svou orientaci na asijské trhy

Série Champ Cars posiluje svou orientaci na asijské trhy

Pro rok 2007 je v plánu závod v Japonsku

Součástí plánu majitelů série Champ Cars pro další roky je rozšíření počtu závodů v pacifické oblasti. Krátce po ohlášení plánovaného závodu v Číně byly zveřejněny výsledky prvních jednání o závodu v Japonsku.

Zatímco v Pekingu se pojede na přírodním okruhu, japonské město Otaru přivítá jezdce Champ Cars zřejmě na okruhu vedoucím ulicemi tohoto města. Otaru je jedním z nejstarších měst na ostrově Hokkaido a žije v současné době silným turistickým ruchem. Těží přitom z krásné okolní přírody nejseverněji položeného velkého japonského ostrova i z polohy nedaleko Sappora, pátého největšího japonského města, které je od Otaru vzdáleno pouze půl hodiny cesty vlakem.

Závod v Otaru zatím není jistý, ale projekt má silnou podporu starosty města a místní správy a rovněž již získal zelenou od administrativy vlády japonského premiéra Junichiro Koizumi.

Organizace Otaru Grand Prix Association vznikla už v roce 2003 s cílem přivést do města některou ze světových závodních sérií.  Na základě konzultací s bývalým jezdcem F1 Satoru Nakajimou a se skupinou japonských novinářů a fotografů pracujících v oblasti automobilového sportu byla vybrána právě série Champ Cars, s jejímiž představiteli se zástupci města i asociace setkali během návštěvy závodu v Surfers Paradise. Podrobnosti projektu pak byly vypracovány během nedávné návštěvy Kevina Kalkhovena a Joe Chrnelicha v Asii.