Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pro Ferrari bude prioritou Vettel

Pro Ferrari bude prioritou Vettel

Alespoň na začátku sezony určitě

Ferrari má s týmovou režií své bohaté zkušenosti, ale na druhé straně bylo loni kritizováno za nedostatek rozhodnosti, když Kimi Räikkönen v Německu nedostal jasné instrukce a později přišla až podivná nestrannost v kvalifikaci na VC Itálie. V kontrastu s tím Mercedes v Rusku Valtteriho Bottase nenechal na pochybách o tom, co je úkolem jezdce, jenž ve špičkovém voze nebojuje o mistrovský titul. Räikkönen byl ale z Ferrari odejít a nahradil ho mladý Charles Leclerc.

Zpráva, že Mattia Binotto nařídil prohození mechaniků a inženýrů pečujících o jednotlivé vozy během velkých cen, díky čemuž Leclerc dostal Vettelovu dobře sehranou partu, naznačovala minimálně rovný přístup pro potenciálního budoucího miláčka tifosi, a možná tomu tak opravdu bude, ale ne na začátku téhle sezony. Vettel je v pozici jezdce číslo jedna.

"Podle mě je to tak normální, obzvláště na začátku sezony. Pokud bychom byli v situaci, že budeme muset učinit rozhodnutí, vybereme si Sebastiana," řekl nový šéf Scuderie. "Očekáváme, že s ním zaútočíme na titul. Ale jen jedno je jisté, absolutní prioritou je vítězství Ferrari."

Vettel byl šťastný, že má vedle sebe právě Räikkönena, s nímž po většinu času výborně vycházel. Nyní má vedle sebe o 10 let mladšího jezdce pasovaného do role hvězdy budoucnosti.

"Takto soutěživá dvojice podle mě není pro tým problémem, nýbrž příležitostí. Sebastian už nemusí nikomu nic dokazovat, je naší největší hvězdou. Charles se má co učit, čehož si je i on sám vědom. Zároveň o něm všichni víme, že je moc talentovaný. Starosti s tím, jak ukočírovat dva jezdce soupeřící o nejvyšší pozice, jsou příjemné," uvedl Binotto.