Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Williams zahanbený zpožděním

Williams zahanbený zpožděním

Zatím se na nikoho neukazuje prstem

Williams FW42 se dnes, v třetí den předsezonních testů, konečně dostal na trať. Do Barcelony dorazil už o čtvrté ráno, ale vyjet na trať a absolvovat pár prvních kol byl připravený až po polední přestávce. Navíc vůz ještě neměl kompletní aerodynamiku, ta je ještě pouze na cestě. Kompletní vůz tak bude mít jediný den na nasbírání dat a pak bude čekat až do úterý, kdy začne druhá polovina testů.

"Některé díly dorazí až dnes pozdě večer, takže s testováním aerodynamiky začneme zítra ráno. Dnes jsme mohli nastartovat a podívat se na jiné věci," řekla Claire Williamsová.

Zastupující šéfka týmu přiznala, že nedokončení vozu včas je velkou prohrou: "Nejprve nás to zaskočilo, takhle jsme to rozhodně neplánovali. Nejsme pouze zklamáni. Je to ostuda, že jsme závodní vůz nedostali na trať včas, když všichni ostatní to zvládli. Obzvlášť pro náš tým, který připravuje vozy na testy již čtyři desetiletí. Takže se můžeme pouze omluvit fanouškům i lidem v Grove, kteří byli v posledních dnech pod enormním tlakem dostat nás dnes sem. A hlavně se omluvit Georgeovi a Robertovi, kteří se těšili, že od pondělí budou jezdit a budou mít co nejvíce času na přípravu na sezonu."

Podle původního plánu se měl se zástupci médií setkat technický ředitel Paddy Lowe, ale mítink bylo zrušen. Rychle se objevily spekulace, že Lowe dostane za toto fiasko padáka, ale Williamsová vysvětluje, že technický ředitel má nyní prostě příliš mnoho práce na to, aby ztrácel čas mluvením: "Veškerou svou energii dává do toho, aby byl vůz v co nejlepší kondici. Už jsem si přečetla mnoho spekulací, ale momentálně myslím pouze na náš vůz a tým dělá totéž."