Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Seidl se soustředí na F1

Seidl se soustředí na F1

Brown bude mít čas na jiné věci

Zak Brown byl před necelým rokem majiteli McLaren Group jmenován do funkce výkonného ředitele McLaren Racing. Po svém boku má sportovního ředitele Gila de Ferrana. Tak kde je prostor ještě pro Andrease Seidla, jenž 1. května usedne do křesla generálního ředitele? Své rozhodnutí vysvětlí sám Brown.

"Andreas má výtečný životopis. Nejenom díky Porsche, ale také kvůli práci pro Sauber a Williams ve službách BMW. Už dlouho žije závoděním a má úžasné zkušenosti," vysvětluje. "Když jsme u nás loni začali se změnami, uvědomili jsme si, že potřebujeme někoho, kdo bude vstávat pouze s myšlenkami na F1. Mým úkolem je starat se o McLaren Racing a různé naše závodní aktivity. Formule 1 je z nich nejdůležitější. Také jsem v průběhu roku přivedl Gila, aby mi pomáhal s tímto globálním úsilím, ale než přijdou lidé jako James Key a Andreas, musíme dočasně zaskakovat na různých místech.

Takže od Andrease chci, aby vedl tým. Máme skvělou skupinu, tým je silnější než každý jednotlivec, ale on, James Key a již existující struktura ho posunou vpřed. Já s Gilem samozřejmě budeme mít své úkoly ve F1, zatímco budeme naplňovat různé ambice našich akcionářů. Už víte, že budeme v Indy 500, ale jsme i v cyklistice a zajímáme se o sportovní vozy. Avšak nejprve se musíme ujistit, že máme zajištěny všechny zdroje pro F1, protože nemíníme udělat nic, co by negativně ovlivnilo náš tým v ní."