Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

McLaren smazal z aut A Better Tomorrow

McLaren smazal z aut A Better Tomorrow

BAT se dobrovolně rozhodl se stáhnout

Po Ferrari „vyměkl“ i McLaren. Rozhodl se nedráždit hada bosou nohou a pro VC Austrálie odstranil ze svých vozů slogan spojený s tabákovým koncernem British American Tobacco (BAT).

Z monopostů, kombinéz a dalšího týmového označení tak dočasně mizí nápis A Better Tomorrow. Jím BAT hodlá propagovat „zdravější“ způsoby kouření. Nahradí ho loga jiného partnera, mezinárodního obchodního řetězce 7-Eleven.

Carlos Sainz si bude muset obléci něco jiného

Cigaretářský gigant ovšem neopomněl zdůraznit, že na rozdíl od Philip Morrisu a jeho Mission Winnow tak učinil „ze zcela svobodné vůle“ a nikoliv pod nátlakem místních úřadů.

Naše spolupráce je založena na propagaci produktů další generace, postavených na převratné technologii. Nemáme žádné vazby na tabákovou část jejich podnikání. BAT má skvělou historii v motorsportu a chápe jeho význam. McLaren jim chce na jejich nové cestě maximálně pomoci,“ snažil se před pár dny přesvědčit šéf McLarenu Zak Brown oponenty, kteří v této aktivitě vidí jen způsob, jak propašovat zadními vrátky do F1 zakázanou reklamu.