Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Velkou cenu Francie předchází roadshow po celé zemi

Velkou cenu Francie předchází roadshow po celé zemi

Patnáct zastávek bude hlavně propagací týmu Renault

Pořadatelé Velké ceny Francie se poučili (nebo naopak nepoučili?) z nezdaru loňské doprovodné akce v Marseille a letos na to jdou jinak.

Připravili totiž roadshow po zemi galského kohouta, která má oslovit potenciální zájemce o F1 i z odlehlejších regionů. „Je to jedinečná šance přiblížit fanouškům formuli 1 z co největší blízkosti,“ je přesvědčen Christian Estrosi, někdejší vynikající motocyklový závodník, nyní politik a předseda organizačního výboru.

Není překvapením, že putování s celkem patnácti zastávkami se odehraje víceméně v režii Renaultu. Ten bude mít na starosti nejen demonstrační jízdy se starším monopostem F1 a vozem Sport R.S.01, ale zajistí i účast Daniela Ricciarda, Nika Hülkenberga a Sergeje Sirotkina.

Velká cena Francie se snaží získat další diváky

Návštěvníkům budou navíc zdarma k dispozici simulátory, virtuální realita, soutěže ve výměně pneumatik a další atrakce, včetně několika hudebních vystoupení.

Začíná se již 6. dubna v Disneylandu u Paříže, končí 12. května v malebném letovisku Saint-Raphaël na Azurovém pobřeží.

Skeptici nicméně tvrdí, že je to všechno hezké, dokud ale nebude vyřešen alespoň trochu snesitelnější příjezd na okruh Paula Ricarda, těžko se podaří někoho nalákat k návštěvě velké ceny.