Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Párty ze mě dělaly lepšího jezdce

Párty ze mě dělaly lepšího jezdce

Räikkönen o své mladické lásce k alkoholu

Dnes je Kimi Räikkönen hlavně otcem rodiny, ale když se na konci minulého roku dostavil na galavečer FIA v podezřele dobré náladě a s malými problémy s rovnováhou i se zaostřováním pohledu, připomnělo nám to jeho image z let ne tak vzdálených. Finova náklonnost k vodce a mnohým jiným alkoholickým nápojům byla terčem vtipů tak často, až zlidověla. Dnes již 39letý závodník nemá problém přiznat, že večírky, opilost a kocovina byly součástí jeho životního rytmu. Lewis Hamilton totiž není první, kdo přišel na to, že pořádně zrelaxovaný podává nejlepší sportovní výkony.

"Samozřejmě, bylo to terčem mnoha vtipů," řekl Räikkönen v rozhovoru pro podcast F1. "Ale nebyly to pouze žerty. Je pravda, že jsem často jezdil lépe, když jsem měl mezi závody volno, než když jsem nemohl dělat, co jsem chtěl, pít a tak… Vždy jsem to bral tak, že když se lépe zrelaxuji, tak se pak i lépe soustředím, udělám víc práce a výsledky budou lepší. Často jsem žertem říkával, že dokud je dní s flaškou více než dní s kocovinu, tak je vše v naprostém pořádku. Mně se to dařilo dodržovat."

Räikkönen mluvil také o důvodu návratu do F1 po dvouleté přestávce v letech 2010 a 2011. Závodění v rallye ho rok a půl bavilo, jenže pak přijal pozvání zúčastnit se závodu nižší kategorie NASCAR a tam si uvědomil, jak mu chybí souboje s jinými jezdci a že být na trati sám není to pravé pro něj.