Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Fisichella je zatím spokojený

Fisichella je zatím spokojený

Giancarlo v pole position ani nedoufal.

Pilot Renaultu Giancarlo Fisichella je po první kvalifikaci na GP Bahrajnu spokojený s umístěním mezi prvními pěti. Italovo kolo prý bylo negativně ovlivněno prachem na trati.

Fisichella vyjel na trať jako sedmý, tedy mezi prvními ze skupiny jezdců, kteří mohou pomýšlet na slušné umístění. Giancarlo tak již podruhé doplatil na kolizi z GP Malajsie. Ital se již předem smířil s tím, že do boje o pole position nezasáhne.

Několik vozů startujících až po Fisichellovi však zaostalo za očekáváními a Ital pomalu stoupal, tedy spíše se nepropadal, výsledkovou listinou. Giancarlo není dle vlastních slov nespokojený s umístěním, které mu v neděli dává šanci bojovat o první řadu.

"Pokud vezmeme v úvahu situaci na trati, není to zas tak špatné. Bylo poněkud větrno a vítr přináší i prach," uvedl Fisichella.

"Udělal jsem několik chyb, ale i tak jsem docela spokojený. Trať je s koncem kvalifikace samozřejmě lepší. Doufám, že zítra zajedu další dobrou kvalifikaci a získám tak několik pozic. Rád bych odjel dobrý závod a získal tak příště možnost startovat z lepší pozice."