Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Fisichella nevylučuje, že by mohl i letos závodit

Fisichella nevylučuje, že by mohl i letos závodit

Smlouva s Ferrari mu nezakazuje odejít závodit k jiné stáji.

Giancarlo Fisichella stále doufá, že pro letošní sezónu získá místo závodního jezdce u některého z týmů, přestože má smlouvu s Ferrari na post náhradního pilota.

"Nikdy neříkej nikdy," řekl Fisichella ohledně své budoucnosti v rozhovoru pro Autosport. "Je to jako s mým kontraktem s Ferrari. Posledních pár let jsem si byl jistý, že nemohu jezdit za Ferrari, takže nikdy neříkej nikdy.

V Abú Zabí jsem jel možná svůj poslední závod, ale možná také ne. Bylo by hezké znát svoji budoucnost, ale v případě, že bych nezávodil, budu v týmu Ferrari jako třetí jezdec a to je pro mě pořád velice dobrá příležitost.

Být třetím jezdcem u jiného týmu by mohlo být nudné, ale být jím u Ferrari je prostě skvělé. Je velmi důležité být s nimi pár let, ale to není jisté. Možná, když mi zavolá jiný tým, můžeme se spolu domluvit, že bych ještě jeden rok závodil a pak se uvidí."

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali potvrdil, že Fisichella ve své smlouvě nemá žádnou klauzuli, která by mu zakazovala odejít závodit k jinému týmu, kdyby dostal příležitost.

Fisichella, který zítra oslaví sedmatřicáté narozeniny, v loňském roce závodil za tým Force Indie a v posledních pěti velkých cenách roku u Ferrari vystřídal nepřesvědčivého Lucu Badoera jakožto náhradník za zraněného Felipeho Massu.