Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Giancarlo Fisichella by rád závodil i v příštím roce

Giancarlo Fisichella by rád závodil i v příštím roce

"Jsem tady, ale ještě mi nikdo nezavolal."

Pilot Force Indie Giancarlo Fisichella by velice rád ve formuli 1 závodil i v příští sezóně, přestože už se spekuluje o jeho odchodu či přesunu do role testovacího jezdce.

Ital vstoupil do světa velkých cen v roce 1996, od té doby se postavil na start celkem 222 velkých cen. Nyní zkoumá všechny své možnosti, především u Force Indie.

"Proč ne?" řekl Fisichella na otázku, zda chce zůstat. "Stále nevím, co se stane v příštím roce, ale rád bych zůstal ve formuli 1 a musím se podívat na možnosti. Force India se vyvíjí velice dobře, takže je jednou z voleb."

V letní přestávce se dokonce objevily spekulace o tom, že by se Fisichella stal novým testovacím pilotem Ferrari, ty ale Fisichella popírá.

"Jsem tady, ale nikdo mi ještě nezavolal. Zkrátka se soustředím na to, co dělám."

Fisichella doufá, že nový aerodynamický paket, který Force India představuje ve Valencii, mu pomůže poprvé od Velké ceny Japonska 2007 získat body.

Tým je povzbuzen úspěšnými aerodynamickými testy na přímé trati, ve kterých Vitantonio Liuzzi nové díly vyzkoušel, a Fisichella je taktéž optimistický.

"Myslím, že uděláme jeden z největších kroků sezóny a možná i větší, než nekteré jiné týmy.

Balík inovací je minimálně tak velký jako ten, který jsme nasadili v Silverstone, kde jsme udělali velký krok vpřed. Pro tento závod je to velmi povzbudivé.

Loni jsem byl docela konkurenceschopný. Tento okruh se mi líbí, takže mým cílem je dostat se do druhé části kvalifikace. A potom, proč bych nemohl bodovat?"