Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nikdo netuší, co udělá brexit s F1

Nikdo netuší, co udělá brexit s F1

Wolff: Někdy nevím, jestli je to realita nebo Monty Python

Vzrůstající chaos kolem brexitu čím dál tvrději dopadá i na svět F1. Svědčí o tom i nezvyklé kvantum otázek na toto téma, směřujících na šéfy týmů během dnešního mediálního dne v Bahrajnu.

Pořád se o něčem hlasuje. Ale nikdo nemá zdání, co bude ve skutečnosti schváleno. Netušíme, jestli dojde k odkladu, netušíme, jestli zůstaneme v Unii, netušíme, kam to vlastně půjde,“ krčí rameny Christian Horner z Red Bullu. „Pokud by mně někdo vysvětlil, co pro nás brexit vlastně znamená, budu mu neskutečně vděčný. Protože v tomto směru panuje naprostá nejistota. Byznys zatím probíhá dál normálně. Počkáme a uvidíme. A s tím, co nastane, se někam vypořádáme.

Naopak nic náhodě neponechává Renault. „Snažíme se být připraveni na všechny eventuality,“ tvrdí jeho šéf Cyril Abiteboul.

Toto Wolff se někdy večer u televize skvěle baví

Už v pondělí projevil jistou dávku šibeničního humoru Toto Wolff, když v rozhovoru pro Frankfurter Allgemeinen Zeitung prohlásil: „Zpočátku jsem to bral jako docela tragickou záležitost. Ale časem jsem se začal u večerních zpráv BBC dobře bavit. Někdy netuším, zda je to realita nebo Monty Python!

Potom ale přešel na vážnější notu: „V týmu máme zaměstnance z 26 zemí. Jsme závislí na rychlé přepravě zboží i lidí. Pokud bude narušena, nastane závažný problém. Nevím, co by přinesl brexit bez dohody. Jen věřím, že nakonec zvítězí rozum.