Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc druhým nejmladším vítězem kvalifikace

Leclerc druhým nejmladším vítězem kvalifikace

Vettel: Ve druhém sektoru jsem měl být agresivnější

Charles Leclerc se stal ve věku 21 let, pěti měsíců a 15 dní druhým nejmladším jezdcem, který se postavil ve velké ceně F1 na pole position. Primát v tomto směru si nadále podržel jeho současný týmový kolega Sebastian Vettel (21 let, dva měsíce a 11 dní, ve VC Itálie 2008).

Ten mu také vysekl poklonu a současně objasnil příčinu vlastního relativního nezdaru: „Asi jsem měl být ve druhém sektoru trochu agresivnější. Charlesovi to dnes vyšlo báječně. Stojí zaslouženě na pole position, já jsem spokojený s druhým místem. Pro zítřek máme skvělou výchozí pozici.

Bylo hrozně těžké se proti Sebovi prosadit, protože je to fantastický jezdec. Moc jsem se toho od něj naučil a ještě naučím. Teď jsem neskutečně šťastný,“dostal ze sebe hlavní hrdina dne. 

Dobrý chlap Charles vrátil Ferrari naději

Zhluboka si oddechl stále ještě novopečený šéf Scuderie Mattia Binotto: „Tohle jsme po Austrálii potřebovali. Soustředili jsme se sami na sebe a tvrdě pracovali, abychom pochopili naše problémy. Dnešní výsledek nám dodá další sebedůvěru. Ale do zítřejšího cíle vede ještě dlouhá cesta a za kvalifikaci se nedávají žádné body. Charles je dobrý chlap. Budeme ho mít rádi, stejně jako Sebastiana.