Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Leclerc to jen těžko vydýchává

Leclerc to jen těžko vydýchává

Vettel se omlouval už do rádia

Sice poprvé v kariéře ve F1 vystoupil na stupně vítězů, ovšem v jeho duši panoval hluboký smutek. Charles Leclerc byl jen krůček od životního úspěchu. Udělal všechno správně, přesto ztroskotal.

Jsem neuvěřitelně zklamaný. Jenže tohle se někdy stane. Patří to k závodění,“ utěšoval sám sebe. „Bohužel to nebyl náš den. Těžko se to vydýchává. Ale musím týmu poděkovat za skvělé auto. Celý závod jsme byli neobyčejně silní. A jsem si jistý, že odveta přijde co nevidět!

Co bylo příčinou osudné ztráty výkonu, se podle šéfa Scuderie Mattii Binotta s určitostí neví. Vadná rekuperační jednotka je prý jen spekulací. „Nejprve musíme prostudovat data. Jistotu zatím nemáme,“ zdůraznil. 

Tady vládl v závěru velké ceny hluboký smutek

Sebastian Vettel si za všechno na rozdíl od svého kolegy může sám a je si toho také dobře vědom. „Sorry, kluci, jde to na moje konto. Byl jsem překvapený a ztratil jsem záď. Je mně to moc líto,“ omlouval se do rádia už při dojezdu do boxů.

Odezva byla smířlivá. „Stane se,“ konstatoval Binotto. „Všichni se rvou na doraz, není to jednoduché. Mám pro to pochopení.

To ovšem zcela postrádají někteří oslovení experti, například Nico Rosberg: „Zase jednou jsme viděli stejného Sebastiana Vettela jako v minulých letech. Opět souboj kolo na kolo a znovu po něm uletěl. Tohohle se musí co nejdříve zbavit.