Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel je u Ferrari nadále číslem 1

Vettel je u Ferrari nadále číslem 1

Jedna vlaštovka léto nedělá

Charles Leclerc v Bahrajnu okouzlil, byť kvůli poruše nevyhrál. Bylo mu odpuštěno i neuposlechnutí příkazu zůstat alespoň pár kol za pomalejším Sebastianem Vettelem, kdyby se tomu náhodou podařilo dostat do tempa. Jeden skvělý výkon ale nepřeváží roky zkušeností a mnoho vítězství, určitě ne v očích šéfa týmu Ferrari Mattii Binotta, jenž ponechal prioritu vozu čtyřnásobného šampiona.

"Jako tým určitě musíme myslet v první řadě na něj a počet bodů na konci závodu," řekl v Číně Binotto. „Jak jsem řekl na začátku sezony, že pokud nastane situace 50:50 a my budeme muset rozhodnout, tak výhodu poskytneme Sebastianovi. Prostě proto, že má více zkušeností s týmem i ve F1. Získal čtyři tituly a pro nás je jezdcem,u něhož nejvíce předpokládáme, že s námi bude bojovat o titul.

S jezdci jsme dohodnutí, že se to po pár závodech může změnit. Může zaúřadovat náhoda, cokoli, změníme postoj. Ale na trati mají oba povolení bojovat a bude-li jeden z nich evidentně rychlejší, tak výhoda je jeho. Charles v Bahrajnu byl dobrým příkladem. Využil možnost být na pole position, mohl bojovat o vítězství, byl ve správné pozici.
"

Leclerc chce svůj status co nejdříve změnit, ale s realitou je prozatím smířený. Pokud chce vyhrávat, potřebuje týmového kolegu rychlostně předčit již v kvalifikaci.

"Rozumím tomu. Jak jsem již několikrát řekl, tým potřebuje číslo 1 a číslo 2 a mým cílem je dosáhnout co nejrychlejší změnu pořadí. Musím být vpředu už po kvalifikaci, což ale není jednoduchý úkol, protože Sebastian je extrémně rychlý. Ale to je práce, kterou musím odvést v kokpitu," konstatoval mladý Monačan.