Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Leclerc bude žádat od týmu vysvětlení

Leclerc bude žádat od týmu vysvětlení

Binotto: Příště to může být naopak

U Ferrari zhoustl vzduch. Šéfové Scuderie řádně znepříjemnili závod Charlesi Leclerkovi, který kvůli rozhodnutím ve Vettelův prospěch přišel o šanci na lepší výsledek. Monačanovi se to ani za mák nelíbí.

Musím porozumět tomu, co se opravdu stalo, a promluvit si s inženýry. Jsem si jistý, že se mně dostane patřičného vysvětlení,“ uvedl bezprostředně po vystoupení z auta. Na otázku, zda týmová režie nezafungovala příliš brzy, odpověděl: „Nevím. Nejprve chci vidět data a hovořit s inženýry. Do té doby ode mě žádné hloupé komentáře nečekejte.

Mattia Binotto si před startem 1000. velké ceny pořídil selfíčko s Totem Wolffem

Sebastian Vettel se jasnému vyjádření vyhnul. Raději ze sebe udělal pitomce, když na dotaz ohledně zákulisních manévrů reagoval slovy: „Myslím, že jsme mohli být rychlejší. Poměrně těžce jsem se dostával do správného rytmu. Párkrát jsem probrzdil, čímž jsem pokaždé ztratil náskok.“ Kolemstojící novináři si patrně pomysleli svoje… 

Tito Vettelovi fandové byli pochopitelně spokojení

Takže světlo do celé záležitosti vnesl až ten zřejmě nejpovolanější. Nejvyšší představitel týmu Mattia Binotto alespoň nehledal únikové uličky. „Chtěli jsme Sebastianovi jednoduše dát příležitost, aby ukázal, zda je schopen se držet mercedesů,“ přiznal. „Nebylo to o tom, poskytnout jednomu jezdci výhodu vůči druhému. Prostě jsme to v důležitém momentu závodu potřebovali zkusit. Chápu a akceptuji, že Charles je naštvaný. Dokáži si představit, jak mu teď je. Tentokrát měl smůlu, ale příště to může být naopak.

Byla poslední věta jen těšínským jablíčkem, nebo závazným příslibem?