Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Vettel používal dvacet let starý telefon

Vettel používal dvacet let starý telefon

Raději někomu zavolat než psát

Držet se při zemi, dělat si svoje věci a nebýt pod neustálým dozorem,“ tak zní motto člověka, jehož profil na Facebooku nebo Twitteru rozhodně nenajdeme. Touto bílou vránou mezi piloty F1 je, jak jste již jistě uhodli, Sebastian Vettel.

V rozhovoru pro Bild am Sonntag se rozpovídal o svém vztahu k moderním komunikačním prostředkům. „Sociální sítě jsou pro mě symbolem příliš rychlého trávení času,“ prohlásil. Na automobilového závodníka to jsou divná slova.

Vadí mně neustálá honba za senzacemi,“ pokračoval. „Z ničeho se dělá světoborná záležitost a za týden je všechno zapomenuto. Mnohým se asi líbí stát aspoň chvilku ve světle ramp. Ale jak se tito lidé cítí, když za pár dní o nich zase nikdo neví? S tím se nemohu identifikovat. Vyrostl jsem ve skromných poměrech a nejsem žádným mužem extrémů.

Sebastian Vettel chytrý telefon k životu nepotřebuje

Neznamená to však, že čtyřnásobný mistr světa F1 je stoupencem návratu k petrolejkám a koňským potahům. „Samozřejmě používám smartphon. Jenže nejsem na něm závislý. Mohu žít i bez něj. Nic se nemá přehánět. Je to obrovský žrout času,“ připomenul.

Krajně nerad píše maily nebo SMS: „Když potřebuji s někým mluvit, jednoduše mu zavolám. Mnohé to překvapuje. Jenže během minuty hovoru toho vyřídím víc než za deset minut sepisování. Mobil byl ostatně původně konstruován pro telefonování.

A ještě jedna zajímavost. Do nedávna nosil u sebe prastarou Nokii 6110 z roku 1997. „Tato epizoda je už pryč. Ale jsem hrdý na to, že jsem s ní tak dlouho vydržel,“ pochlubil se.