Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Weber a Ecclestone se pohněvali

Weber a Ecclestone se pohněvali

Měl by mu být vděčný, ne říkat takové věci, míní Schumacherův exmanažér

Bývalý manažer Michaela Schumachera Willi Weber se zlobí na Bernieho Ecclestonea za jeho nedávný výrok o skandálech, které sedminásobný šampion vyrobil během jeho dlouhé kariéry.

"Jeho problémem bylo, že neznal hranice. Skandály přitáhly velkou pozornost médií, ale ne ten správný druh," řekl bývalý boss F1 v rámci rekapitulace historie tohoto sportu před tisící velkou cenou v Číně. "Pro formuli 1 to bylo dobré, ale pro něj ne. Tak jsem to myslel, když jsem řekl, že Michael nedovedl odhadnout, kdy už zajde příliš daleko."

"Jako závodník musíte jít až na limit a někdy ještě dále. Nikdo to nechápal lépe než Michael, nejúspěšnější jezdec historie. A Bernie to ví. Faktem je, že (Jacques) Villeneuve jej prakticky pobídl, aby do něj vrazil," řekl Willi Weber o incidentu z roku 1997, po kterém byl Schumacher diskvalifikován ze šampionátu.

"Michaelovi jsem řekl: Když už, tak pořádně. Tak, jako to (Alain) Prost a (Ayrton) Senna udělali tucetkrát. Jenže on to dělal polovičatě, protože jako Němec věděl, jakou ******** dělá."

Weber také řekl, že úspěch Schumachera s Ferrari dostal Ecclestonea a F1 "do výšin, kde nikdy předtím nebyli a už ani nikdy nebudou. A teď bude o Schumim říkat takové věci, když on se ani nemůže bránit."

Weber se vyjádřil i k dalším tématům.

"Vlastně jsem Michaelovi řekl, že nic nezíská, může pouze ztratit. Jenže ho nadchla představa opětovného úspěchu s jeho starým přítelem Rossem Brawnem. Plody jejich práce posbírali Lewis Hamilton a Toto Wolff," míní o Schumacherově návratu s týmem Mercedes.

"Byl by to skvělý příběh, byl by tím unesen," řekl o Michaelových plánech dělat manažera synu Mickovi. "Byl aktivní, už to měl naplánované. Věděl, které týmy má oslovit, jak to má být, měl kopec vlastních zkušeností."