Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari popřálo Schumacherovi k dvacetinám od vstupu do F1

Ferrari popřálo Schumacherovi k dvacetinám od vstupu do F1

Většinu svých úspěchů Němec vybojoval právě se stájí z Maranella.

Ferrari složilo kompliment Michaelu Schumacherovi k oslavě dvaceti let od jeho premiérové velké ceny Formule 1, která se jela 25. srpna 1991 právě ve Spa-Francorchamps, dějišti nadcházející Velké ceny Belgie.

Prezident italské značky Luca di Montezemolo přitom Němce, který s Ferrari v letech 2000 až 2004 vybojoval pět mistrovských titulů v řadě, označil za jednu z nejvýraznějších osobností v historii týmu.

"Michael bude vždycky v srdcích všech mužů a žen, kteří pracují v Maranellu, a všech fanoušků vzpínajícího se koně," uvedl di Montezemolo na oficiální stránce Ferrari.

"Velká část těch dvaceti let ve Formuli 1 byla strávena s námi. Společně jsme dosáhli úspěchů, které bude těžké zopakovat.

Jeho vášeň pro závodění je úžasná, stejně tak jako úsilí, které do něj vkládá, spolu s kuráží a odhodláním, které vždy prokazoval, za což si zasloužil náklonnost nás všech.

Za všechny ve Ferrari bych mu rád poděkoval za všechno, co pro nás udělal, a popřál mu všechno nejlepší k tomuto, jeho dvacátému výročí v nejúžasnějším sportu na světě."

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali dodal: "Pro tuto příležitost jsme si připravili něco malého.

I když je dnes na trati naším rivalem, Michael je stále přítelem a nemůže to být jinak, vzhledem k tomu všemu, co jsme spolu za ta léta zažili, společně rostli," řekl Domenicali. "Když se podívám na statistiky jeho kariéry, zejména ty, které stanovil během svého dlouhého působení u Ferrari, uvědomuji si, jak neobyčejné jsou. Ve skutečnosti se domnívám, že už je nikdo nikdy nezopakuje.

Osobně mám tolik vzpomínek s ním spojených, některé z nich se přitom týkají přímo tohoto okruhu, stejně jako další, za které jsem zvlášť rád, pročež je pro mě velice složité vypíchnout pouze jednu jako nejlepší.

Já raději myslím na budoucnost, která jistě také přinese určité velice uspokojivé momenty."