Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari: "Nebráníme Schumacherovi odejít k Mercedesu."

Ferrari: "Nebráníme Schumacherovi odejít k Mercedesu."

Němec prý s týmem ale o této možnosti zatím nemluvil.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo řekl, že jeho společnost nebude bránit Michaelu Schumacherovi odejít závodit za Mercedes, pokud si to bude přát, zároveň ale dodal, že s ním Němec o této možnosti ještě nemluvil.

Poslední dobou se v německém tisku stále časteji objevují zprávy o tom, že se sedminásobný šampion v příštím roce vrátí do formule 1 v barvách Mercedesu a ukončí tak své působení u Ferrari, které trvá od roku 1996.

Za stáj z Maranella Schumacher závodil až do roku 2006, na jehož konci ukončil svou aktivní kariéru. Poté se stal konzultantem a příležitostným testovacím jezdcem týmu.

Na start velkých cen se měl vrátit už letos, kdy jej Ferrari oznámilo jako náhradníka za zraněného Felipeho Massu, jenže přetrvávající zranění, která si přivodil při pádu z motocyklu, mu to nedovolila.

Němec nyní pracuje především v oddělení silničních vozů, jenže spekulace ohledně jeho vstupu k Mercedesu nyní naznačují, že by v této roli mohl skončit.

Luca di Montezemolo na otázku německého Reuters, zda by Ferrari trvalo na tom, aby Schumacher s italskou automobilkou setrval, odpověděl: "Ne, není to závazné."

Ital dodal, že by Schumacher musel ve Ferrari skončit, chtěl-li by závodit za Mercedes, ale připomněl, že Němec s ním zatím o ničem takovém nehovořil.

"Je jasné, že pokud se rozhodne jít jinou cestou, naše dohoda už nebude platná, to je logické. Nemůžete spolupracovat s konkurentem a zároveň s námi.

Já jsem s ním o tom stále ještě nemluvil. Je jenom drahým přítelem, ne členem týmu. Je konzultantem pro naše silniční vozy."

Podle německých médií by kontrakt s Mercedesem mohl být oznámen už tento týden. Zatím je jasné pouze to, že druhým jezdcem týmu bude Nico Rosberg.