Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ricciardovi couvání moc nejde

Ricciardovi couvání moc nejde

Nepodíval se do zrcátka a vrazil do Kvjata

Pokud někoho velká cena v Baku zklamala, byli to ti, kteří se těšili na hojnost střetů, utržených předních křídel a vyvrácených kol.

Závod probíhal po této stránce až neskutečně hladce. Safety car vůbec nevyjel, jeho virtuální příbuzný přišel ke slovu jen jedenkrát, a to kvůli odstoupení Gaslyho z technických příčin (převodovka).

Této neradostné situace si byl plně vědom také Daniel Ricciardo. Když i po duelu s Daniilem Kvjatem hrozilo, že obě auta budou nepoškozena pokračovat v jízdě, pro obveselení publika do soupeře nacouval. Nebo to bylo jinak?

Daniil Kvjat by Ricciardovi stejně nedokázal vzdorovat

Samozřejmě z toho nejsem na větvi,“ svěřil se mikrofonu televizní stanice Sky Sports. „Uviděl jsem mezeru a tak jsem to zkusil. Před třetí zatáčkou je to hodně úzké. Přesto jsem si zpočátku myslel, že se vejdu. Pak se mně ale zablokovala kola a já zatáčku netrefil.

Dobrá, to je ale pouze část příběhu. Reportérka chtěla znát celou pravdu. „Když jsem stál v nouzovém výjezdu, zmocnila se mně trochu panika a zbytečně jsem pospíchal,“ soukal ze sebe Australan rozpačitě. „Bál jsem se, že ztratím moc času. Zařadil jsem zpátečku a netušil, že on stojí za mnou. Prostě jsem ho přehlédl.

Druhá strana sice ocenila, že viník se nikterak nezpěčoval, drobné rýpnutí si nicméně neodpustila. „Dříve nebo později by mě dostal. Při troše trpělivosti by se mu to brzy podařilo. Takhle jsem měl po ptákách, v podlaze je díra jako hrom. S autem v tomto stavu se nedalo jet,“ povzdechl si Kvjat.

Poslední slovo patřilo sportovním komisařům, kteří Ricciarda potrestali posunem o tři místa vzad na startovním roštu Velké ceny Španělska.