Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Také Renault má v Barceloně nové motory

Také Renault má v Barceloně nové motory

Penalizace se zdají být nevyhnutelné

Zdá se, že jezdci s motory Honda nejsou jediní, kteří se smiřují s představou penalizací a ztracených míst na startovních roštech, kterým se nevyhnou kvůli výměnám částí pohonné jednotky. Ani Renault nepočkal až do Kanady, kde se obyčejně motorové novinky představují, a nové upravené motory má už ve Španělsku.

Úpravy nejsou natolik zásadní, aby dal Renault současné verzi nálepku Spec 2. V Barceloně vylepšenou variantu určitě použijí jezdci továrního týmu Nico Hülkenberg a Daniel Ricciardo. Kdy a za jakých podmínek se současná verze dostane i do vozů McLarenu, zatím nebylo oznámeno.

"Víme, že teď ze všeho nejvíc potřebujeme bezchybné víkendy, pokud chceme maximalizovat náš potenciál," řekl šéf týmu Cyril Abiteboul. "Abychom toho dosáhli, musíme zlepšovat všechny oblasti naší činnosti. tedy šasi, motor a mimo trať pracovat s jezdci, abychom jim umožnili podávat nejlepší výkony. "

Podle zákulisních informací je cílem novinek umožnit jezdcům častěji využívat výkonnější režimy motoru s co nejmenším rizikem odstoupení ze závodu.

Mezitím se ozřejmila i situace v táboře Ferrari, které jako první oznámilo, že nebude s novým motorem čekat až do Kanady. Novou verzi motoru z Maranella bude mít pouze Scuderia. Týmy Haas a Alfa Romeo ji dostanou až v Monaku nebo v Kanadě, přičemž prvně jmenovaná stáj tento víkend nevyužije ani nové palivo od Shellu.