Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Binotta byly výměny pozic v Barceloně v pořádku

Podle Binotta byly výměny pozic v Barceloně v pořádku

Nemá důkaz, že propásl vhodný moment

Ať se přihlásí, kdo nechápavě kroutil hlavou, když Sebastian Vettel v Barceloně s probržděnou ploškou na pneumatice 10 kol blokoval Charlese Leclerka. Stejně jako když Leclerc později na tvrdých pneumatikách brzdil Vettela, když ten potřeboval před další zastávkou v boxech využít o stupeň měkčí směs. Šéf týmu Ferrari Mattea Binotto nám ale tvrdí, že výměny byly správně, nebo alespoň ne nesprávně načasované.

"Měli jsme je vyměnit dříve? Nikdy to není snadné rozhodnutí. Ale jako stáj od začátku sezony ukazujeme, že se snažíme především optimalizovat týmový výsledek," řekl.

Udělali jsme to předtím a pokusili jsme se o to i tady, hlavně kvůli odlišným strategiím. Mělo to být dříve? Když to děláte, musí být již jisté, že jezdec vzadu je o dost rychlejší. V opačném případě zorganizujete výměnu a nic z toho. Než uděláte takové rozhodnutí, uběhne pár kol.

Když měl Charles tvrdé pneumatiky, tak na dálku bojoval s Verstappenem, protože jel na jednu zastávku. Takže bylo důležité, aby neztratil čas. Prostě jsme čekali na správnou chvíli. Nejsem si jistý, že jsme to měli udělat dříve."

S tím dlouhým a odpovědným přepočítáváním to ale asi bude novinka. Připomeňme si, co Ferrari stačilo k výměně pozic svých jezdců v třetím závodu sezony.

"Cítil jsem, že jsem byl rychlejším vozem. Zeptali se mě, jestli bych byl schopen jet rychleji. Já jsem řekl, že mám takový pocit. Překvapilo mě, že když jsem před sebou měl čistý vzduch, měl jsem problém dát dohromady dobrá kola,“ uvedl Vettel po VC Číny.