Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dokáže se Ferrari v Imole konečně najít?

Dokáže se Ferrari v Imole konečně najít?

Rubens Barrichello zůstává opatrný.

Rubens Barrichello není přesvědčen o tom, že Ferrari dokáže ve čtvrtém závodě letošní sezóny, domácí Grand Prix San Marina, bojovat o vítězství.

Brazilec však přesto věří, že se Maranellští dokáží ještě letos vrátit do vítězné formy.

"Bylo by předčasné slibovat, že se od Imoly zlepšíme tak, abychom byli schopni bojovat o vítězství," uvedl Barrichello pro Gazzetta dello Sport. "Mohu říci asi tolik, že máme dobré auto a že Ferrari ví co udělat pro to, abychom se vrátili do vítězné formy."

Po katastrofě v podobě Grand Prix Malajsie, se Ferrari pod tlakem rozhodlo pro nasazení nového F2005. V Bahrajnu se sice nové auto v kokpitu s Michaelem Schumacherem zdálo v některých fázích víkendu konkurenceschopné, ale Ferrari nakonec skončilo bez bodů.

Schumacher odstoupil kvůli mechanické závadě Barrichello se již druhý závod po sobě trápil s pneumatikami. Brazilec měl rovněž od pátku problémy s převodovkou, takže toho před závodem moc nenajel.

Rubens tak nakonec do závodu vyjel s nastavením svého týmového kolegy. To je podle Barrichella hlavní důvod problémů s pneumatikami Bridgestone.

"Kvůli tomu moje pneumatiky ve druhé polovině odešly," dodal Barrichello. "Doufám, že mne už něco takového nepostihne. V pátek ani sobotu jsem nejel, takže jsem se musel učit zejména zatáčku číslo čtyři sledováním ostatních jezdců během prvních patnácti kol.

To, že bude auto rychlé, jsme věděli předem. Teď musíme najít způsob, jak si udržet rychlost až do konce závodu a současně zvýšit jeho spolehlivost."

Barrichello věří, že Ferrari může i navzdory špatnému vstupu do sezóny bojovat o titul.

"Věříme si. Musíme tvrdě pracovat. Renault je na tom dobře a rovněž Toyotě se daří. Je to možné (vyhrát titul)."