Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vettel dal boji o titul ultimátum

Vettel dal boji o titul ultimátum

Na konci léta to už nebude mít smysl

Sebastian Vettel řekl, že se musí vrátit na vítěznou cestu dříve, než začne letní přestávka, jinak může Ferrari sezonu zabalit. Němec v šampionátu po šesti závodech ztrácí na vedoucího Lewise Hamiltona 55 bodů a Ferrari v Poháru konstruktérů na Mercedes dokonce 118 bodů. Ještě hrozivější je to ale s vítězstvími, kde je skóre Mercedesu vůči zbytku světa 6:0.

"Člověk nemusí být géniem, aby mu bylo jasné, že po létě by to už nemělo smysl," řekl Vettel v Kanadě. "Ano, léto už začalo, ale chápete, že myslím letní přestávku. Do té doby musíme být ve velmi, velmi dobré formě, abychom v druhé polovině sezony stihli zvrátit výsledek.

Nemá smysl se stresovat. Postupujeme krok za krokem a pár zajímavých věcí je na cestě. Myslím, že teď již chápeme, co náš vůz nejvíce potřebuje. Některé věci se dají udělat hned, jiné jsou spíše během na dlouhou trať. Pak se během pár týdnů dozvíme, zda máme šanci."

Boj o titul oficiálně nevzdává ani mladý Charles Leclerc, ačkoli má ještě méně bodů než Vettel.

"Ne. Nikdy není konec, dokud opravdu není konec," uvedl Monačan. "Jistě, do sezony jsem nevykročil pravou nohou, očekávání byla vyšší, ale ještě to nevzdávám. Musíme se snažit až do úplného konce a přesně to teď děláme. Jsem si jist, že výsledky přijdou."

Leclerc také avizuje změnu v tom, jak přistoupí ke kvalifikaci, hlavně ke Q2, v níž svůj monopost zbytečně poškodil v Ázerbájdžánu i ve Španělsku.