Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc se bál, že nestihne rozhodující kolo

Leclerc se bál, že nestihne rozhodující kolo

Vettel si stěžuje na mizernou přilnavost

Podle Charlese Leclerka sice dosáhlo Ferrari v dnešní kvalifikaci maxima možného, sám ale nejspíše ví, že tomu tak úplně není. Před posledním pokusem se nechal zbytečně rozhodit obavou, že do rozhodujícího kola nestačí najet včas. Budiž mu omluvou, že s něčím podobným už nepříjemnou zkušenost má.

V tomto případě ho rozčilovalo, že před ním kroužící Sebastian Vettel se z jeho pohledu nesnesitelně vleče. „Mohli byste prosím Sebovi říct, aby přidal?“ tázal se „zdvořile“ boxové zdi. Ta promptně předala dotaz adresátovi. Jeho reakce byla bouřlivá: „Jak velký odstup by ještě chtěl mít? Vyřiďte mu, že ho rozhodně nemám v úmyslu vyřadit. Stihne to v pohodě.“ 

Vettelovi závěr kvalifikace totálně nevyšel

Vettel neměl zrovna náladu na podobnou konverzaci. Zřejmě už tušil, že to s ním nedopadne dobře. „V závěru jsme měli určitý problém, ale ten nás příliš nepřibrzdil,“ svěřil se mikrofonu rakouské televize. „V mnoha kolech jsme měl z auta výborný pocit, v jiných však ne. Bohužel ta závěrečná dvě nestála za nic. Přilnavost byla zoufalá. Se svým výkonem samozřejmě spokojen nejsem. Závod bude ovšem něco zcela jiného, v něm budeme mít úplně jinou rychlost.

Optimistou zůstává i Leclerc: „Chce to dobře odstartovat. A potom musíme uplatnit naši převahu na rovinkách.