Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc si myslel na druhé místo

Leclerc si myslel na druhé místo

Vettel: Za všechno může kvalifikace

Těžko se hledají slova, když jde všechno s kopce. Ferrari dorazilo na jih Francie plné optimismu. Ten už od pátku ve stále větších dávkách vyprchával.

Přijeli jsme sem s tím, že zčásti zacelíme mezeru, která nás dělí od Mercedesu,“ povzdechl si Sebastian Vettel. „To se nám nezdařilo. Neznamená to ale, že se vzdáváme. Naopak to každého z nás ještě více povzbudí.

Podle něj je nejdůležitější přijít na to, proč nefungují vylepšení, připravená v minulých týdnech. „Pár kiksů jsme už našli a určitě objevíme i další,“ zadoufal. Svůj největší problém viděl v nepovedené kvalifikaci a z ní vyplývají nevýhodné pozici na startu: „Rychlost aut na třetím až pátém místě byla víceméně stejná. Chtělo to jen stát více vpředu.“ 

Sebastian Vettel vidí problém v nepovedené kvalifikaci

Charles Leclerc možná trochu troufale prohlásil, že měl na stříbrnou příčku. „V závěru jsem Valtteriho mocně naháněl. Měl asi těžkosti s tím, dostat po fázi virtuálního safety caru pneumatiky do správné teploty. Zavětřil jsem příležitost, bohužel už do cíle zbývalo příliš málo kol. Přesto jsem se rval až do konce,“ konstatoval. Nebylo mu to ale nic platné.