Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sebastien Bourdais pojede Indy 500

Sebastien Bourdais pojede Indy 500

Oba vozy stáje Newman/Haas bude sponzorovat Centrix

Spekulace o tom, že tým Newman/Haas se v letošním roce zúčastní slavného závodu Indy 500 poslední květnovou neděli, byly potvrzeny a zároveň dostaly konkrétní podobu.
 
Finanční skupina Centrix ohlásila, že bude sponzorovat oba vozy stáje při letošním ročníku závodu v Indianapolis. Do kokpitů monopostů zasednou stabilní piloti stáje NHR v seriálu Champ Cars. Bruno Junqueira, pro kterého to bude již čtvrtý start, a šampion Champ Cars z roku 2004 Sebastien Bourdais, který bude v Indy nováčkem.
 
Tým bude používat šasi Panoz a motory Honda, tedy stejnou kombinaci, která dovezla v loňském ročníku Buddy Riceho až do victory lane.
 
Kromě financování programu stáje NHR pro Indy 500 spolupracuje skupina Centrix s Paulem Newmanem také na dalších projektech. Je jedním ze sponzorů stáje v šampionátu Champ Cars, byla spolusponzorem vozu stáje Newman Racing v letošní čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně a rovněž sponzorovala vozy nasazené do letošního ročníku terénního závodu BAJA 1000. Za volanty jednoho z vozů se tehdy střídali Newman a finanční ředitel Centrixu Bob Sutton, druhý sedlali Bourdais a vítěz závodu do vrchu v Pikes Peak Rhys Millen.
 
Tým Paula Newmana a Carla Haase se v Indianapolis objeví už po patnácté. Přestože v Indy 500 za tým startovali takoví velikáni jako Mario Andretti, Michael Andretti, Paul Tracy a Nigel Mansell a na čele peletonu v Indianapolis odjeli mnoho kol, vůz stáje NHR v Indy nikdy nezvítězil. Nejlepší umístěním pro tým byla druhá příčka Maria Andrettiho v roce 1985 a stejná pozice Michaela Andrettiho v roce 1991.