Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rio nebude hotové dříve než v roce 2021

Rio nebude hotové dříve než v roce 2021

Carey jednal o budoucnosti VC Brazílie

Kde se bude jezdit Velká cena Brazílie? A přežije vůbec? To jsou otázky, které zajímají nejen fanoušky. Jasno ve věci chce mít i šéf F1 Chase Carey a tak se do této jihoamerické země vydal.

Okruhu Interlagos v Sao Paulu vyprší v roce 2020 pořadatelská licence a bez zásadních investic do jeho modernizace se těžko dočká jejího prodloužení. Je tu ale jiný kandidát s nezvykle silnou podporou v zádech. Jak jsme již informovali, brazilský prezident Jair Bolsonaro horuje pro výstavbu nové trati v Rio de Janeiru. Měla by nést jméno Ayrtona Senny. 

Carey během návštěvy Rio de Janeira, vpravo od něj stojí brazilský prezident Bolsonaro

Carey se tento týden sešel s Bolsonarem, guvernérem státu Rio de Janeiro Wilsonem Witzelem a zástupci konsorcia, které hodlá projekt realizovat. Potom se přesunul do Sao Paula, kde na něj čekali starosta města Bruno Covas a představitelé stávajícího promotéra.

Jestli se došlo k nějakému závěru, těžko říct, protože žádné oficiální výstupy nebyly publikovány. Pouze se ukázalo, že v Riu by se mohlo závodit nejdříve v roce 2021, ne už napřesrok, jak původně Bolsonaro lehkomyslně sliboval. A kdo si vzpomene, v jakých křečích se v tomto státě rodila sportoviště pro olympijské hry nebo mistrovství světa ve fotbale, bude i k tomuto termínu skeptický.