Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haas se musí vzpamatovat z nejhoršího víkendu

Haas se musí vzpamatovat z nejhoršího víkendu

Letošní vůz možná ani nelze zachránit

Tým Haas opustil Francii maximálně zklamaný. Navzdory vysokým letním teplotám a rozpálenému asfaltu se stáji, která si od začátku roku stěžuje na náročnost zahřívání téměř nevyzpytatelných pneumatik Pirelli, nepovedlo získat ani bod. A co víc, nedělní trápení jezdců v černých monopostech dosáhlo nové úrovně, když na chvostu pole dělali společnost závodníkům Williamsu. Všichni ostatní zmizeli někde v dálce. Řeč je o týmu, který sezonu zahájil pěkným šestým místem Kevina Magnussena v Melbourne, ale aktuálně je na předposledním místě tabulky šampionátu.

"Byl to asi nejhorší víkend v celé naší historii," řekl Gűnther Steiner, šéf týmu závodícího od roku 2016. "Celý, celičký závod jsme se pouze trápili. Já to nechápu. V prvním závodě sezony byl tento vůz dost dobrý na to, aby se jezdci kvalifikovali na sedmé a osmé místo, v Monte Carlu jsme měli šestou pozici a zničehonic jsme druzí od konce. A neptejte se mě, kde je příčina. Já to nevím. Opravdu se mě neptejte, protože nemám žádnou odpověď. Musíme tomu přijít na kloub. Jsem opravdu velmi, velmi zklamaný. Jsme ve špatné situaci a ani nevíme, kudy z toho ven. To je na tom to nejhorší."

O beznaději hodně svědčí i stručná odpověď Romaina Grosjeana na otázku, zda byl vůz přetáčivý nebo nedotáčivý: "Ne, tyto věci byly v pořádku. Prostě jsem byl pomalý. Chyběla přilnavost."

Červenec již klepe na dveře a v srpnu bude velká přestávka, poločas sezony. Pokud se rychle nenajde řešení, pro malý tým bude pravděpodobně rozumnější investovat zdroje i naději do vývoje vozu pro sezonu 2020.

"Pokud nedokážeme najít příčinu, tak nenalezneme ani řešení. V takovém případě bude lepší okamžitě se pustit do práce na novém voze," potvrdil Steiner.