Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica dojel poslední, přesto se stal Jezdcem dne

Kubica dojel poslední, přesto se stal Jezdcem dne

Ovšem jen kvůli technické chybě

Z ostudy kabát si ušili „ajťáci“, starající se o oficiální stránku šampionátu. Kvůli chybě v algoritmu výpočtu byl Jezdcem dne ve VC Rakouska vyhlášen poslední v cíli.

Driver of the Day se určuje na základě hlasování fanoušků na webu formula1.com. Nejde samozřejmě o žádné objektivní hodnocení, protože se v něm projevují sympatie či antipatie k určitému jezdci nebo stáji. Obvykle se však tohoto označení dostává někomu, kdo buď vyhrál, nebo takzvaně udělal závod. Nic z toho ale Robert Kubica na Red Bull Ringu nepředvedl.

Výsledek ankety okamžitě vzbudil pozdvižení. Spekulovalo se hlavně o možných zákulisních machinacích s posíláním hlasů mrtvých duší (formule E má v tomto směru velmi neblahé zkušenosti) nebo o masivní akci jeho polských příznivců. Ta by ale určitě na sociálních sítích zanechala nějaký ohlas. 

A toto je skutečný Jezdec dne ve VC Rakouska - Max Verstappen

Když dohady neustávaly, nechala Liberty Media záležitost prověřit. Potom vydala stručné komuniké, že došlo k „technické závadě“. Ve skutečnosti obdržel 74 % odeslaných hlasů Max Verstappen, 11 % získal Charles Leclerc a 7 % Carlos Sainz.

Otázkou zůstává, proč se na omyl nepřišlo hned. Takto důvěryhodnost jinak velmi oblíbeného hlasování dostala pořádně na frak. A to raději ponecháváme stranou možnost, že šlo o něčí mimořádně nejapný žert.