Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gaslyho vůz je v pořádku, žádné trhliny

Gaslyho vůz je v pořádku, žádné trhliny

Výmluvy došly, nastupuje přísný režim

Helmut Marko v rozhovoru pro Motorsport-Total prozradil, že Pierre Gasly byl v Rakousku vůči Maxu Verstappenovi trošku znevýhodněn, ale jinak je jeho vůz v absolutním pořádku. Špatná zpráva pro mladého jezdce, který výrazně zaostává za ještě mladším týmovým kolegou.

"Za Rakousko by se našla taková menší výmluva. V trénincích se nám poškodilo mnoho předních křídel, proto v závodě neměl stejné jako Max. To ale nevysvětluje tak velkou ztrátu," řekl šéf motorsportu Red Bullu.

"Vůz se ještě musí zlepšit, ale Gasly také. Neustále hledal, co je s vozem špatně. Teď jsme auto nechali kompletně prohlédnout a nic se nenašlo."

Zdá se, že Red Bull v nejbližších závodech zkusí Francouzovi přitáhnout uzdu a přísněji dohlédne na jeho experimenty s nastavením, kterým se asi věnuje raději než hledání chyb ve vlastním jezdeckém stylu. Možný vyhazov ale zůstává zakázaným tématem.

"Našim plánem je podpořit jej ze všech sil. Na začátek vždy dostane Maxovo nastavení, protože on i jeho tým inženýrů má více zkušeností. Může si s ním pak pohrát, ale nesmí ho zahodit. Již nesmí udělat to, že bude s nastavením skákat z jednoho extrému do druhého," upozornil Marko.

Pořád větší starosti si dělá i šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner: "Má naši plnou podporu. Neměl by se tak soustředit na data a hledat dokonalost. Potřebujeme, aby prostě jezdil a nestaral se o týmového kolegu. To je moje rada pro něj. Vypnout telefon, nechodit na sociální sítě a prostě jezdit."