Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

FW42 je dobrý základ pro rok 2020?

FW42 je dobrý základ pro rok 2020?

Od Williamsu žádnou revoluci nečekejme

Pokud by se někoho zeptali, který z vozů skutečně není dobrým základem pro rok 2020, pravděpodobně zazní odpověď Williams FW42. Tým ale jiný vůz nemá a pustit se do zcela nového pro rok 2020, když v sezoně 2021 budou všichni začínat od nuly s auty další generace, prostě nedává smysl a nejspíš ani není v možnostech této stáje. Zbývá tedy věřit, že příští rok bude alespoň lepší než letošní.

"Nejsem si jistý, zda s tímto vozem skutečně je něco zásadně špatně," vyjádřil se vedoucí závodní inženýr Williamsu Dave Robson. "Prostě jsme jenom pozadu s vývojem. Šli jsme vlastní cestou. Loni jsme si řekli, že jsme nejspíš narazili na strop možností aktuálního konceptu a abychom se dostali dál, musíme nejprve udělat krok zpět. A návrat na původní pozice prostě trvá déle, než jsme doufali.

Každý rok jsou nové věci, které se naučíte, které vyzkoušíte a které vyvinete pro následující sezonu. Návrh nového vozu je již v pokročilé fázi, hlavní body jsou na svých místech. V mnoha ohledech to bude evoluce tohoto vozu. Využijeme faktu, že pravidla tuto zimu zůstanou stabilní. Letos máme za úkol zjistit co nejvíce o současném voze, protože nám to pomůže v příští sezoně."

V Británii měl Williams nové deflektory, další novinky by měl nasadit v Německu nebo v Maďarsku.