Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Nový vůz Williamsu je pouze evolucí

Nový vůz Williamsu je pouze evolucí

Russell by byl moc rád i za horší střed pole

George Russell moc nevěří, že se Williamsu přes zimu povede skok mezi nejlepší týmy středu pole. Jeho šéfové sice mluví o množství tvrdé práce vložené do letošního vozu, ale Russell vidí pouze evoluci, ne revoluční změny, které by z roku na rok zázračně zlepšily konkurenceschopnost jeho týmu.

"Během předloňské sezony jsme se museli vrátit k samotným základům vozu a nalezli jsme tam věci, které byly kompletně špatně," vysvětluje mladý závodník. "Něco v aerodynamice vůbec nefungovalo. Vůz nedržel konstantní přítlak, proto se občas stávalo, že Lance (Stroll) a Sergej (Sirotkin) zničehonic havarovali. Museli jsme přijít s novou aerodynamikou, úplně od nuly.

Od té doby jsme na správné cestě. Na konci roku 2018 se určila strategie a pak to ještě dost dlouho trvalo, než jsme kompletně přestavěli vůz. Aerodynamický tunel dlouho neukazoval žádný pokrok, což se ale už změnilo. V roce 2020 nepochybně budeme mít lepší vůz. Očekávám, že budeme častěji bojovat s vozy jiných týmů, ale realisticky očekávám další těžký rok.

McLarenu se mezi lety 2018 a 2019 podařil velký skok. Pokud bychom my teď dokázali něco podobného a Haas, Racing Point a Toro Rosso zůstaly stát na místě, byli bychom v silné pozici. Ale pokud každý najde sekundu nebo dvě, tak se nikam nehneme."

Russell je juniorem Mercedesu. Problémy Williamsu jsou pro něj pouze dočasné, proto se může dále usmívat