Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nová pravidla budou Williamsu vyhovovat

Nová pravidla budou Williamsu vyhovovat

Bude to první krok správným směrem

Šéfka Williamsu Claire Williamsová se shodne s ostatními představiteli menších týmů v názoru, že vysoký rozpočtový strop sice nevyřeší všechny jejich problémy, ale aspoň je to první krok správným směrem a konečně je vidět jasné světlo na konci tunelu. Mohlo to být lepší, rozpočtový strop mohl být nižší než 175 milionů dolarů, s méně výjimkami a mohl platit od příští sezony. Ale toto je první dohoda, která velké týmy po mnoha letech donutí snížit rozpočty a zmenšit armády zaměstnanců.

"Chápeme, že to je první krok vpřed. A je to správný krok, protože povede k dlouhodobé udržitelnosti nejen týmů jako ten náš, ale i celé F1," řekla Claire Williamsová. "Momentálně jsou náklady šíleně vysoké a takto by to už dál nešlo. Úspěšné zavedení rozpočtového stropu jako takové stačí k tomu, abychom mohli mluvit o nalezení správného směru. Nemělo by se to podceňovat.

Týmy jako náš, Alfa (Romeo) nebo Haas pracují s podstatně menším rozpočtem než některé jiné. Nyní nás čeká výzva spojit náš program příštího vozu s velkým vývojovým plánem pro rok 2021. Na setkání Strategické skupiny jsme navrhli, aby se rozpočtový strop zavedl již příští rok. Pak by větší týmy nemohly utratit všechny svoje peníze, vždyť ani ony z toho nejsou radostí bez sebe. Pak by to bylo lepší, avšak i bez toho budou nová pravidla velkou pomocí pro týmy jako náš, které jsou zcela nezávislé a financované pouze prostřednictvím sponzorských smluv."