Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na Giovinazziho nikdo tlak nevyvíjí

Na Giovinazziho nikdo tlak nevyvíjí

Jeho šéf Vasseur zůstává trpělivý

První kompletní sezona ve formuli 1 Antonia Giovinazziho se zatím nevyvíjí podle jeho představ. Zatímco jeho týmový kolega Kimi Räikkönen již stihl nasbírat 25 bodů a v průběžném pořadí figuruje na 8. místě, Ital zatím vybojoval pouze jediný bod za 10. místo v Rakousku, se kterým v šampionátu drží až 18. pozici.

Smůla jej navíc provázela také při poslední velké ceně v Silverstone, kde po jezdecké chybě skončil se svým vozem v kačírku a do cíle se nepodíval. Šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur ovšem zůstává trpělivý a na mladšího ze své jezdecké dvojice nevyvíjí žádný tlak. 

Fréderic Vasseur má s Giovinazzim trpělivost

Naopak vyzdvihuje Giovinazziho výkony v kvalifikacích, kde byl v posledních čtyřech případech hned třikrát úspěšnější než jeho finský parťák. „Myslím si, že v kvalifikacích předvádí dobré výkony. Během sobot může momentálně soupeřit s Kimim. Nemám obavy, protože odvádí tu práci, kterou má. V Rakousku získal bod a i v Silverstone ukázal dobrou rychlost. Znovu byl před Kimim (v kvalifikaci). Pod tlakem týmu nebo někoho jiného opravdu není. Budu trpělivý,“ říká bývalý šéf Renaultu nebo týmu ART Grand Prix v juniorských sériích.

Po deseti odjetých závodech patří Alfě Romeo v Poháru konstruktérů s 26 body šestá příčka, přičemž v posledních třech velkých cenách se týmu vždy podařilo alespoň s jedním vozem se umístit mezi nejlepší desítkou. Ve snaze pokračovat v nastoleném trendu chystá stáj nasadit vylepšení, která se na vozech určitě objeví na Hungaroringu a možná již příští víkend na německém Hockenheimringu.