Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hockenheimring začíná pomalu rezignovat

Hockenheimring začíná pomalu rezignovat

Šance na velkou cenu v roce 2020 jsou mizerné

Nad Hockenheimringem je zataženo. Tedy v přeneseném slova smyslu, protože během nadcházející velké ceny je na okruhu očekáván pořádný pařák. Jenže hrozí reálné nebezpečí, že se na něm F1 představí na delší dobu naposledy.

Autodrom ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko je aktuálně spolu s Barcelonou a Mexico City žhavým kandidátem na vypadnutí z kalendáře pro příští sezonu.

Optimismus fanouškům do žil nenalil ani Georg Seiler, ředitel společnosti, která Hockenheimring spravuje. V rozhovoru pro agenturu DPA uvedl, že jednání s Liberty Media nadále pokračují, nicméně to vypadá, že v roce 2020 se Velká cena Německa neuskuteční.

VC Německa zatím drží nad vodou Mercedes

Počty to jsou jednoduché. Devatenáct z 21 pořadatelů (tento počet podniků šéf F1 Chase Carey opakovaně garantoval) má pro rok 2020 jistotu. O zbylá dvě místa usilují čtyři zájemci, přičemž je vysoce pravděpodobné, že Monzu si nikdo netroufne vyškrtnout.

Ještě jsme to úplně nezabalili,“ ubezpečil své krajany Seiler. „Pořád to může klapnout. V minulém roce to také vypadalo beznadějně a potom jsme se v září nebo říjnu dohodli. I tentokrát zadní dvířka existují, ale moc nadějně to nevidím.“ Faktem je, že situaci loni zachránil Mercedes, který se zhostil úlohy titulárního partnera a výrazně finančně přispěl.

Seiler také zmínil faktor Schumacher. Pokud by se syn sedminásobného mistra světa v příštích letech dostal do F1, zájem diváků by to zřejmě povzbudilo a do kasy by přibylo více peněz. Nikde ale není psáno, že se to Mickovi podaří.