Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher potřebuje hlavně klid

Schumacher potřebuje hlavně klid

Brawn: Připomněl mně Michaela…

Magie jména Schumacher pořád působí. Syn sedminásobného mistra světa vyhrál svůj první závod ve F2 a hned se kolem toho strhl mediální poprask. Přinejmenším v Německu.

Mick Schumacher přitom v dosavadním průběhu sezony zatím nijak neoslnil a i po vítězství se nedostal do nejlepší desítky průběžné klasifikace. Přesto ho už mnozí vidí napřesrok ve voze F1.

 

Kohopak vám to připomíná?

 

Je neustále pod drobnohledem a to není úplně dobře,“ povzdechl si Ross Brawn, který prožil onu nádhernou vítěznou dobu u Ferrari s Mickovým otcem. „Nutně potřebuje klid pro svůj další rozvoj. Nachází se ale na správné cestě. Na tohle vítězství se hodně napracoval.

Současný sportovní ředitel F1 nesledoval uplynulou neděli klání F2 přímo na Hungaroringu, přesto v něm zanechalo silný dojem: „Byl to vrcholně emocionální moment, když na stupních vítězů zvedl ruce. Nebudu zapírat, hned jsem si vzpomněl na Michaela. O prvenství musel urputně bojovat a po celou dobu byl vystaven silnému tlaku ze strany Nobuharu Macušity. Určitě to posílí jeho sebedůvěru. Teď ví, že na to má.