Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher teď nebude vyhrávat každý závod

Schumacher teď nebude vyhrávat každý závod

Rosin: Vstup do F1 závisí na příliš mnoha faktorech

Když Mick Schumacher vyhrál na Hungaroringu svůj první závod ve F2, vyvolal tím vlnu euforie. Šéf jeho týmu Prema René Rosin, který už vychoval nejednoho šampiona, však radí ke zdrženlivosti.

Je to určitě důležité vítězství. Především mu vyšel už úvodní trénink a zvládl i těžkou kvalifikaci na pneumatikách do mokra. Jenže v prvním závodě měl značné problémy s opotřebením gum,“ podotkl.

Po celonoční práci na úpravě auta to v neděli konečně vyšlo. „Mick si počínal velice chytře, protože Hungaroring je těžký okruh a 28 kol, na které se jelo, mohlo obutí opět pohřbít,“ připomněl Rosin. 

Mladý Schumacher se naučil vyrovnávat se s mediálním tlakem

Jenže to neznamená, že se bude opakovat historie z F3. „Nikdo si nesmí myslet, že teď začne sbírat jedno první místo za druhým. Chtít po něm něco takového je holý nesmysl. Formule 2 představuje úplně jiný kalibr. Nesmíte zapomínat, že je pořád nováčkem. Věřím, že ve zbývajících podnicích podá dobré výkony. Nic více neslibuji!,“ zdůraznil.

Rosin kvituje i skutečnost, že syn sedminásobného mistra světa se naučil vyrovnávat s mimořádným mediálním tlakem, jemuž je vystaven: „Zvládá to skvěle. Je na to pečlivě připraven, což je zásluha lidí z jeho okolí. Žádný problém.

A co věčně se opakující otázka, kdy znovu uvidíme Schumachera ve F1? „Raději se soustředíme na to, co je nyní, a to je formule 2,“ zareagoval Rosin. „Půjdeme závod od závodu. Co mu připraví budoucnost, nejsem schopen odhadnout. Závisí to na příliš mnoha faktorech.