Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O Huberta se zajímá elita

O Huberta se zajímá elita

Touží po něm údajně týmy ART Grand Prix nebo DAMS

Po loňském zisku titulu v GP3 se Anthoine Hubert přesunul pro letošní rok do formule 2. A i zde o sobě dává pilot stáje BWT Arden vědět.

Aktuálně osmý muž průběžného pořadí si totiž na své konto připsal již dvě vítězství, když se mu podařilo využít otočeného pořadí na startovním roštu při sprintu v Monte Carlu a také během domácího podniku v Le Castelletu. Výkony juniora Renaultu pochopitelně nezůstaly bez povšimnutí a podle informací serveru Motorsport.com mají kromě Hubertova současného zaměstnavatele Ardenu zájem o jeho služby pro příští rok rovněž stáje ART Grand Prix a DAMS.

Jednání pro příští rok již odstartovala. Vypadá to, že budu opět působit v F2. Pochopitelně ale potřebujeme najít peníze a zapracovat na tom. Cílem bude boj o titul, takže sledujeme různé možnosti. Měli jsme silnou první polovinu sezony a teď potřebuji ukázat, čeho jsem schopný. Určité týmy o mě mají zájem, což je velice dobré,“ říká Hubert. 

Anthoine Hubert už pracuje na své příští sezoně ve F2

Současně ale zůstávám soustředěn na svou práci a na to, co musím dokázat. Nejsem spokojen s víkendy v Baku a na Hungaroringu. Chci totiž odvádět dobrou práci, ať už mě čeká jakákoli budoucnost.“

Jak u ART Grand Prix, tak u DAMS by se pro příští rok mohlo jedno místo uvolnit. Pokud totiž jezdec první zmíněné stáje Nyck De Vries udrží své celkové vedení a získá titul, nebude mu již dovoleno v šampionátu nastupovat.

V sérii bychom ale v příští sezoně již nemuseli vídat ani pilota DAMS Nicholase Latifiho. Kanaďan, kterému momentálně patří druhá příčka v celkovém pořadí, je totiž spojován se sedačkou u Williamsu ve formuli 1. Latifi ve stáji z Grove působí letos jako rezervní jezdec a dokonce již absolvoval dva páteční tréninky.

Další možností by podle Motorsportu mohla být pro Huberta i stáj UNI-Virtuosi. Nepředpokládá se totiž, že by její pilot Luca Ghiotto v příštím roce ve F2 pokračoval a pustil se tak v ní do své páté sezony.

V případě, že by 22letý rodák z Lyonu oblékl nakonec kombinézu stáje ART, jednalo by se o návrat. Svůj titul v GP3 totiž vybojoval právě s touto ekipou.