Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pilota formule 1 už nikdo nebere jako sportovce

Pilota formule 1 už nikdo nebere jako sportovce

Sainz: Je příliš málo aut na vyhrávání

Hodně povolaných, málo vyvolených. V maximální míře to platí i pro formuli 1. Řadě špičkových jezdců zůstanou její brány navždy uzavřeny. Ti, kteří do ní proniknou, mnohdy živoří v podprůměrných týmech, byť mají na mnohem víc.

V současnosti existují jen tři stáje, v jejichž řadách se lze dočkat úspěchu – Mercedes, Ferrari a Red Bull. „Je to příliš málo,“ míní Carlos Sainz. „Doufám, že McLaren jednou postaví auto, abychom se s Landem k nim mohli přiřadit.

Šanci vidí Španěl, jako mnozí jiní, v nových předpisech, chystaných na rok 2021. „Formule 1 by se měla stát pestřejší. V sezoně 2021 se boj o titul snad bude odvíjet zcela jinak,“ tvrdí.

Podle něj má nejzářivější budoucnost před sebou Max Verstappen: „Může být mistrem světa, a ne jednou. Pokud udělá správná rozhodnutí. Stejně tak je ale reálné, že neuspěje, protože nebude mít k dispozici vůz na vyhrávání. Tak to prostě dnes chodí.“ 

I Carlos Sainz by rád přesedl do vítězícího auta

Sainze štve, že na závodníky se dnes již téměř nikdo nedívá jako na sportovce. „Není to běh na 100 metrů, v němž zvítězí ten nejrychlejší. Pořád chci věřit tomu, že v nejlepších autech sedí skvělí piloti. Ale další, třeba ještě lepší, tuhle šanci nedostávají.

Sainz připomíná osud svého předchůdce u McLarenu Fernanda Alonsa. Jako mladý se stal dvakrát po sobě šampionem. Ač i nadále představoval absolutní supertřídu, nikdy již na tyto výsledky nenavázal. Kvůli podřadnému materiálu, jenž měl k dispozici.