Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel by své sezoně dal pět z deseti

Vettel by své sezoně dal pět z deseti

Leclerc může být spokojen

Letní přestávka bude pomalu končit a jezdci si uvědomují, že mají před sebou posledních devět závodů. Sebastian Vettel by dal sobě a Ferrari za první část roku pět bodů z deseti, hlavně proto, že nedokázali vyhrát závod. V Poháru konstruktérů ztrácí Ferrari na Mercedes přesně 150 bodů, v šampionátu jezdců je Vettel až čtvrtý se ztrátou 94 bodů na prvního Lewise Hamiltona.

"Pět, víc ne. S první polovinou roku nemohu být spokojen. Měl jsem problémy, vůz neposlouchal. Vyzkoušeli jsme mnoho věcí, snažili jsme se, ale chtěli jsme víc. Vždy chcete víc. Cítím, že druhá polovina může být lepší. Kromě toho, pětka je moje číslo, takže pět bodů," řekl Vettel.

A to bylo Ferrari po zimních testech pasováno do role favorita...

"Máme co zlepšovat. V zatáčkách hodně ztrácíme. Ruku v ruce s tím kráčí dobrá rychlost na rovinkách. Kdyby se to dalo snadno vyměnit, tak bychom do toho šli. Teď nás čekají závody ve Spa a v Monze, tam bychom měli být silnější (než na Hungaroringu). Jenže naší ambicí je být nejlepší, ovládat závody. Od toho jsme teď hodně daleko," povzdechl si.

Charles Leclerc měl menší ambice než čtyřnásobný mistr světa a se svou sezonou je zatím spokojený.

"Z mého úhlu pohledu se sezona vyvíjí dobře. Jako jezdec jsem vyrostl. Jistě, udělal jsem i chyby, ale poučil jsem se z nich. Velkým problémem byla kvalifikační rychlost, ta mě dost potrápila. Pracoval jsem na tom a myslím, že v posledních kvalifikacích už bylo vidět zlepšení. Samozřejmě mohu mluvit o nastavování vozu, ale toto se asi zlepšuje pouze se získáním dalších zkušeností. Vždy se dá lépe pochopit vůz a více pomoci inženýrům při hledání správné cesty," konstatoval Monačan.