Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point plánuje být čtvrtý nejrychlejší

Racing Point plánuje být čtvrtý nejrychlejší

Troufá si přeskočit Renault i McLaren

Racing Point je v aktuální tabulce Poháru konstruktérů až na sedmém místě, s malou bodovou ztrátou na Toro Rosso. Po problémovém startu, způsobeném finančními problémy týmu v loňském roce a opožděným vývojovým programem, si však troufá přesprintovat Renault i McLaren a sezonu zakončit jako tým s nejlepším vozem z tzv. druhé ligy za Mercedesem, Ferrari a Red Bullem. Pomoci má zlatý hřeb sezonního vývoje, nový předek vozu, hlavně přední přítlačné křídlo.

"Rozhodně jsme zrychlili, stále zrychlujeme a je povzbudivé, že si pro zbytek roku můžeme určit vysoký cíl," řekl Sergio Pérez. "Chceme, abychom sezonu končili se čtvrtým nejrychlejším vozem. Měli bychom být čtvrtí nejrychlejší pravidelně a na různých typech okruhů. To by bylo dobré zakončení sezony.

Kdyby se nám povedlo zlepšit ještě o další tři desetiny, tak bychom opravdu byli čtvrtí nejrychlejší. Samozřejmě, zlepšit se o tři desetiny ve srovnání s ostatními, kteří také vyvíjejí, je velký skok."

Pérez však, alespoň prozatím, nemluví o čtvrtém místě v Poháru konstruktérů. Hlavně McLaren má bodový náskok, který se bude těžko dohánět, i kdyby růžové vozy opravdu začaly jezdit rychleji než oranžové. To by už Racing Point potřeboval i trochu štěstí v podobě problémů jezdců z nejsilnějších týmů, jaké měl McLaren v Maďarsku nebo Renault v Itálii.

"Konkurenceschopnost se jistě bude měnit i v závislosti na typu okruhu," uvedl Lance Stroll. "Na některých rychlejších okruzích jsme ale už dokázali být čtvrtým nejrychlejším týmem, takže si rozhodně můžeme dát takový cíl."