Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zazpívá Soči labutí píseň?

Zazpívá Soči labutí píseň?

Těšit by se mohli finští fanoušci

Podle zdrojů webu Racefans se tento týden pojede předposlední velká cena F1 na okruhu v Soči.

Trať ležící na pobřeží Černého moře je domovem Velké ceny Ruska od roku 2014 a teprve před dvěma lety se pořadatel s majiteli F1 dohodl na prodloužení kontraktu do roku 2025. Plány se ale mění.

Trať částečně vede po silniční komunikaci, postavené spolu s areálem pro zimní olympijské hry v roce 2014. Okupuje tedy cenný pozemek v blízkosti moderních stadionů, s vybudovanou infrastrukturou. Jenže návštěvností závody zaostávají za očekáváním a pořadatel je závislý na podpoře regionu i státu. Ty by chtěly místo využít lépe a připravily nový plán rozvoje, jenž, mimo jiné, počítá s výstavbou koncertní haly již v roce 2021. Trať by musela být zkrácena a s délkou jen něco málo přes dva kilometry by nevyhovovala standardům F1, ačkoli se začalo šeptat o jednání s formulí E.

Když byl pořadatel požádán o komentář, uvedl pouze, že má platný kontrakt na Velkou cenu Ruska do roku 2025.

VC Ruska by ale neměla být ohrožena. Je zájem o její přesunutí na nový okruh, který právě vyrůstá na okraji Petrohradu, druhého největšího ruského města. Samozřejmě se jedná o hustě zalidněnou oblast a radost by měli i Finové, jelikož Petrohrad leží téměř na hranici s rodnou zemí Kimiho Räikkönena a Valtteriho Bottase. Jejich krajané by už nemuseli houfně létat fandit na Hungaroring. Z Helsinek je to vlakem pouze tři a půl hodiny.