Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Neuposlechnout týmovou režii nebylo správné

Neuposlechnout týmovou režii nebylo správné

Vettel přiznal svou chybu

Sebastian Vettel v Suzuce přiznal, že před dvěma týdny v Rusku neuposlechl jasný týmový příkaz a že to od něj nebylo správné. Celou, prý ne zas tak závažnou kauzu, hází za hlavu s tím, že s kolegou i šéfem již úspěšně pročistili vzduch.

"Nevidím důvod, dělat z toho velký případ. Z Ruska jsme si odnesli i velmi pozitivní věci. Poprvé v tomto roce jsme měli v porovnání s Mercedesem mimořádně dobrou rychlost. I předtím jsme tu a tam byli před ním, ale obecně jsme byli spíše pomalejší. Ať už byla nebo nebyla dohoda a kdo má pravdu a kdo se mýlí, snad není zas tak důležité. Ale ano, přes vysílačku jsem dostal příkaz pustit pozici a neřídil jsem se tím, což samozřejmě nebylo správné," prohlásil.

Čtyřnásobný šampion ale popírá, že jednal v obavě ze sílícího postavení Charlese Leclerka ve Ferrari. Mladého jezdce již někteří považují za jedničku týmu. Přitom ještě na začátku sezony byl nezpochybnitelnou jedničkou zkušený Vettel.

"Ne, tak to vůbec není. Samozřejmě nejsem vůbec spokojený, pokud jsem pomalejší. V tréninku, v kvalifikaci nebo v závodě je to stejné jako na začátku roku, ale i jako v předchozích letech. Letos se očividně s některými vlastnostmi vozu trápím, takže nemohu podávat své maximální výkony. Kdyby v druhém voze seděl někdo jiný, situace by byla stejná," konstatoval Vettel.