Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren má čtvrtý nejrychlejší vůz

McLaren má čtvrtý nejrychlejší vůz

Úloha pro letošní sezonu splněna

McLarenu se letos daří plnit ambiciózní cíl. Tím není nic menšího, než obsadit příčku prvního z takzvané druhé ligy. To znamená i porazit tovární tým Renaultu, jeho aktuálního dodavatele motorů. U Renaultu z toho určitě radost nemají, ale po závodě na okruhu Suzuka už jeho zákazník vede v tabulce Poháru konstruktérů o 34 bodů, což je ve středu pole propastný rozdíl. Navíc MCL34 bylo celý víkend rychlejší než R.S.19.

"Z tohoto víkendu si odnášíme mnoho pozitivního," řekl spokojený Andreas Seidl, šéf týmu z Wokingu. "Jsem rád, že se nám opět povedlo zvětšit odstup od našich konkurentů. Je to už třetí nebo čtvrtý závod v řadě, takže se z toho stává trend. Evidentně teď máme čtvrtý nejlepší vůz. Vše je v našich rukách a absolutně nic nám nebrání ubránit čtvrté místo až do konce sezony. Pokud se to podaří, bude to velký úspěch."

Pro McLaren by to byla nejlepší sezona od roku 2014, posledního s motory Mercedes, ke kterým se opět vrátí v roce 2021. Příští rok má být ještě mnohem lepší.

"Dobré výsledky vždy potěší, ale nejdůležitější je, aby nám pomohly nastoupit ještě silněji do sezony 2020. Chceme udělat další krok a dostat se tak někam mezi naši aktuální pozici a třemi top týmy. Pak bychom mluvili o dalším velkém úspěchu," dodal Seidl.