Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Markelov se natrvalo vrací do F2

Markelov se natrvalo vrací do F2

Rus se upsal HWA

Do letošního ročníku F2 zasáhl zkušený „druholigař“ Arťom Markelov pouze v epizodní roli. Rus se nejprve objevil v Monte Carlu, kde u stáje MP Motorsport zaskočil za Jordana Kinga. Poté kývnul také na nabídku Ardenu zaskočit za zesnulého Anthoina Huberta, kterého nahradil na domácí půdě v Soči a ještě další dva starty na něj čekají během finálového podniku v Abú Zabí.

Ve Spojených arabských emirátech ovšem jeho kariéra ve F2 neskončí. Vicemistr z roku 2017 se totiž rozhodl pro trvalý návrat a nadcházející sezonu absolvuje kompletní. Závodit bude za nový tým HWA, který ve startovním poli nahradí právě Arden.

Arťoma Markelova jsme mohli v letošním ročníku F2 vidět pouze příležitostně

„Těším se, že budu v nadcházející sezoně F2 závodit za HWA Racelab. Myslím, že si rychle začneme rozumět. HWA má ohromně bohaté zkušenosti. Jsem si jistý, že z toho budeme těžit,“ těší se na další výzvu své kariéry bývalý junior Renaultu.

Markelovova hlavní pozornost směřovala letos k japonské Super Formuli. Působení v „zemi vycházejícího slunce“ mu ale ani trochu nevyšlo. Na své konto si totiž nepřipsal jediný bod a do posledních dvou závodů již ani nenastoupil.