Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Markelov si znovu zazávodí ve F2

Markelov si znovu zazávodí ve F2

Ve zbytku sezony nahradí Huberta

V Monze se stáj Arden rozhodla na počest tragicky zesnulého Anthoinea Huberta nastoupit pouze s jedním monopostem. V posledních dvou podnicích letošního ročníku již ale britský tým opět nasadí dva vozy. Novým týmovým kolegou Tatiany Calderónové se totiž stane pilot, který má s „druhou ligou“ formulového závodění bohaté zkušenosti – Arťom Markelov.

Rus, jehož jsme letos mohli vidět již v Monte Carlu ve voze stáje MP Motorsport, se podle svých slov na domácí půdě v Soči a během finálového klání v Abú Zabí pokusí co nejlépe uctít památku francouzského závodníka.

V Monte Carlu dosáhl Markelov na šesté a čtvrté místo. Dokáže s Ardenem na tyto výkony navázat?

Pro Anthoinovu rodinu chci podat ten nejlepší výkon. Nebyl to pouze dobrý jezdec, ale také skvělý člověk, který byl neustále šťastný a vždy vám vykouzlil úsměv na tváři. Každému dokázal, jaký talent to je. Děkuji týmu, že do mě v této situaci vložil důvěru a budu se pro ně snažit udělat, co budu moci. Budeme závodit tak, abychom společně uctili jeho památku. Jsem šťastný, že za ně ve zbytku sezony pojedu. Je to pěkná příležitost představit se znovu při své domácí velké ceně. Doufám v dobré výsledky a budu tvrdě pracovat na jejich dosažení," uvedl druhý muž celkového pořadí z roku 2017.

Markelov, který kvůli startu před domácími fanoušky obětuje podnik japonské Super formule v Okajamě, ovšem nezdědí po Hubertovi jeho startovní číslo. Devatenáctka loňského šampiona GP3 byla totiž vyřazena a moskevský rodák tak poveze na svém voze číslici 22.